Justiție și dezvoltare economicăParteneriUltimele stiri

Dialogul Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul drepturilor omului

By 23 septembrie 2020 No Comments

În perioada 23 – 24 septembrie 2020, la sediul Ministerului Justiției au loc două zile de ședințe de lucru în cadrul cărora sunt discutate subiecte ce vizează Dialogul Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru drepturile omului. Ședințele au loc în format mixt, cu participarea reprezentanții Uniunii Europene prin videoconferință.

În ședința de astăzi s-a discutat despre evoluția și implementarea politicilor statului în domeniul drepturilor omului după precedenta reuniune, libertatea și pluralismul presei, protecția drepturilor omului în cadrul sistemului de justiție. De asemenea, discuțiile au vizat asigurarea drepturilor copilului, combaterea discriminării și protecția grupurilor vulnerabile.

Dialogul privind drepturile omului este o platformă de interacțiune cu reprezențantii UE în scopul monitorizării evoluțiilor înregistrate de autoritățile naționale, aferente angajamentelor asumate în domeniul asigurării respectării drepturilor omului. Ministerului Justiției și-a exprimat angajamentul de a depune eforturi de continuare a promovării politicilor în domeniul drepturilor omului precum și susținerea tuturor actorilor implicați în implementarea politicilor Republicii Moldova în acest domeniu important.

Leave a Reply