Executarea hotărârilor judecătoreștiSistem judecătorescUltimele stiri

DECLARAȚIE: Politicienii trebuie să înceteze intimidarea judecătorilor

DECLARAȚIE: Politicienii trebuie să înceteze intimidarea judecătorilor

Mai multe organizații își exprimă deosebita îngrijorare în legătură cu atacurile politicienilor împotriva Curții Constituționale (Curtea Constituţională a Republicii Moldova) și a sistemului judecătoresc și cer renunțarea imediată la acestea.
„Cerem Procuraturii Generale investigarea din oficiu, rapidă și minuțioasă a suspiciunilor de filaj a judecătorilor Curții Constituționale și să ofere detalii publice cu privire la acțiunile întreprinse.
Îndemnăm presa să relateze despre sectorul justiției într-un mod imparțial și cu respectarea normelor deontologice.
”Îndemnăm partenerii de dezvoltare să monitorizeze cu cea mai mare atenție situația actuală din jurul Curții Constituționale și atacurile împotriva judecătorilor”, se menționează în declarația semnată de către 
Centrul de Resurse JuridiceInstitutul pentru Politici și Reforme EuropeneAmnesty International MoldovaWatchDog.MDAsociatia ADEPTPromo-LEXFundația Est-Europeană / East Europe Foundation – MoldovaInstitutul de Politici PubliceCPR Moldova – Centrul de Politici și Reforme.

În ultimele săptămâni, Președintele țării, Igor Dodon, și unii deputați ai partidelor de guvernare au făcut mai multe declarații publice care pot fi considerate atacuri la adresa Curții Constituționale și a sistemului judecătoresc.

Declarația poate fi văzută aici.

Leave a Reply