Sistem judecătorescUltimele stiri

CSM se întrunește în ședință, după aproape două luni. Vor fi examinate mai multe cereri de demisii

By 19 martie 2020 No Comments

CSM se întrunește în ședință, după aproape două luni. Vor fi examinate mai multe cereri de demisii

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se întrunește astăzi în ședință, după o pauză de aproape două luni. Asta după ce Parlamentul a avotat numirea a patru membri noi, din rândul profesorilor de drept: Carolina Ciugureanu-Mihailuță, Elena Belei, Valentina Coptileț și Ion Crețu.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse 18 subiecte. Membrii CSM vor examina cererile de demisie a doi judecători de la Curtea Supermă de Justiție (CSJ). Este vorba de magistrații Nicolae Craiu și Sveatoslav Moldovan. De asemenea, se vor examina cererile de demisie a judecătorilor Vasile Stihi de la Judecătoria Orhei și Aliona Danilov de la Curtea de Apel Chișinău.

Tot asăzi, CSM va examina mai multe cereri cu privire la suspendarea din funcție în legătura cu acordarea concediilor pentru îngrijirea copiilor.

La final, va fi examinat demersul Institutului Național al Justiției, referitor la delegarea unor judecători pentru exercitarea atribuțiilor de membru al Comisiei pentru examenele de absolvire pentru candidații la funcția de judecător și de procuror.

Leave a Reply