Sistem judecătorescUltimele stiri

CSM: Concursurile pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător se vor desfășura în data de 30 iunie

By 19 iunie 2020 No Comments

CSM: Concursurile pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător se vor desfășura în data de 30 iunie

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunță că, concursurile pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător se vor desfășura în data de 30 iunie. Astfel, prin Hotărîrea CSM nr. 436/32 din 13 decembrie 2019, a fost anunțat concurs în vederea suplinirii posturilor vacante de judecător la următoarele instanțe judecătorești:

Judecătoria Chișinău – 4 posturi (sediul Ciocana – 2 posturi, sediul Centru – 2 posturi),

Judecătoria Bălți – 3 posturi (sediul Bălți – 2 posturi, sediul Fălești – 1 post),

Judecătoria Cahul – 1 post (sediul Taraclia),

Judecătoria Căușeni – 2 posturi (sediul Căușeni – 1 post, sediul Ștefan Vodă – 1 post),

Judecătoria Comrat – 4 posturi (sediul Comrat – 1 post, sediul Ceadîr-Lunga – 2 posturi, sediul Vulcănești – 1 post),

Judecătoria Edineț – 1 post (sediul Briceni),

Judecătoria Hîncești – 1 post (sediul Ialoveni),

Judecătoria Soroca – 1 post (sediul Soroca).

Conform art. 81 alin. (1) din Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, activitatea Consiliului este transparentă şi se realizează prin asigurarea accesului societăţii şi al mass-mediei la informaţiile privind activitatea Consiliului. Potrivit pct. 1.5 subpct. 4) din Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru suplinirea funcţiilor de judecător, de vicepreşedinte şi de preşedinte al instanţei judecătoreşti, concursurile se organizează şi se desfăşoară în baza principiului transparenţei, în mod public.

La concurs urmează să participe candidații ce corespund condiţiilor prevăzute în art. 6 din Legea cu privire la statutul judecătorului și au fost admiși pentru participare la concurs, în rezultatul procedurii de selecție, de Colegiul pentru selecţia şi cariera judecătorilor, fiind înscriși în Lista candidaţilor la funcţiile vacante de judecător din Registrul participanţilor la concursul pentru suplinirea funcţiei vacante de judecător, de președinte sau vicepreședinte al instanței judecătorești.

În conformitate cu prevederile art. 9 alin. (1) – (3) din Legea cu privire la statutul judecătorului, funcţiile de judecător sunt ocupate în bază de concurs, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, de regulă, de două ori pe an.

Leave a Reply