Sistem judecătorescUltimele stiri

CSM anunță concurs pentru suplinirea funcției vacante de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor

By 11 iulie 2019 No Comments

CSM anunță concurs pentru suplinirea funcției vacante de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a anunțat concurs pentru suplinirea funcției vacante de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor din rândul judecătorilor, reprezentând Curtea Supremă de Justiție. Funcția este vacantă ca urmare a revocării judecătorului Oleg Sternioală de la CSJ din funcția de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor.

Pentru participarea la concurs, judecătorii CSJ vor prezenta următoarele acte:
– cererea de participare la concurs;
– curriculum vitae;
– motivarea.

Actele respective urmează a fi depuse la CSM în termen de 20 de zile de la data publicării hotărârii pe pagina web a Consiliului. Hotărârea poate fi găsită aici.

Potrivit art. 15 din Legea nr. 154 din 05 iulie 2012, privind selecția, evaluarea performanțelor și cariera judecătorilor, Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor activează în componența a 5 judecători de la instanțele de toate nivelurile – 2 judecători de la CSJ, 2 judecători de la curțile de apel, 1 judecător de la judecătorii și 2 reprezentanți ai societății civile, mandatul membrului Colegiului de evaluare fiind de 4 ani.

În temeiul art. 16 din Legea nr. 154, trei membri ai Colegiului de evaluare din rândul judecătorilor sunt aleși de Adunarea Generală a Judecătorilor, iar doi sunt numiți de CSM. Astfel, prin Hotărârea Plenului CSM nr. 586/24 din 13 septembrie 2016 s-a stabilit că 2 judecători în Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor, 1 reprezentând CSJ și 1 curțile de apel, vor fi numiți de Plenul CSM.

Leave a Reply