Justiție și dezvoltare economicăSistem judecătorescUltimele stiri

CSM amintește despre desfășurarea concursurilor pentru suplinirea funcțiilor de conducere în unele instanțe judecătorești

By 24 iunie 2020 No Comments

CSM amintește despre desfășurarea concursurilor pentru suplinirea funcțiilor de conducere în unele instanțe judecătorești

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) vine cu informații despre concursurile pentru suplinirea funcțiilor de conducere în unele instanțe judecătorești.

La 02 iunie 2020, prin Hotărîrea CSM nr. 148/11, a fost prelungit termenul de depunere a cererilor de participare la concursurile pentru suplinirea posturilor vacante de:
– președinte al Curții Supreme de Justiție și al Curții de Apel Chișinău;
– vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ;
– vicepreședinte al Judecătoriei Hîncești și al Judecătoriei Soroca.

Totodată, a fost anunțat concurs repetat pentru suplinirea posturilor vacante de:
– vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ din cadrul Curții Supreme de Justiție;
– vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău (sediul Centru);
– președinte al Judecătoriei Cahul.

Anunțul privind concursurile respective a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 149-151 din 19 iunie 2020, iar cererile de participare la concurs urmează a fi depuse în termen de 20 de zile calendaristice din ziua publicării anunțului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Candidații înscriși în Lista judecătorilor care solicită numirea în funcţia de preşedinte sau de vicepreşedinte al instanţei judecătoreşti din Registrul participanţilor la concursul pentru suplinirea funcţiilor vacante de judecătorvicepreşedinte sau președinte al instanţei judecătoreşti vor depune la Consiliul Superior al Magistraturii pînă la data de 08 iulie 2020 inclusiv următoarele acte:

  • cererea de participare la concurs;
  • curriculum vitae actualizat;
  • motivarea personală;
  • certificatul medical privind starea sănătății, în cazul expirării valabilității acestuia.

Concursurile se vor desfășura în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor de judecător, de vicepreședinte și de președinte al instanței judecătorești.

Leave a Reply