Sistem judecătorescUltimele stiri

CSM a prelungit concursurile pentru suplinirea mai multor posturi vacante de președinte și vicepreședinte de instanțe

By 15 iulie 2019 No Comments

CSM a prelungit concursurile pentru suplinirea mai multor posturi vacante de președinte și vicepreședinte de instanțe

Consiliul Superior al Magistraturii a decis să prelungească termenul de depunere a cererilor de participare la concursurile pentru suplinirea posturilor vacante de vicepreședinte la Curtea de Apel Bălți și Judecătoria Cimișlia și de președinte la judecătoriile Cahul, Comrat și Soroca, anunțate prin Hotărîrea CSM nr. 157/8 din 16 aprilie 2019.

Și asta pentru că, în termenul stabilit au depus cereri de participare la concursurile în vederea accederii la funcțiile administrative doar câte un candidat, după cum urmează: la funcția de vicepreședinte – Ion Talpa, Curtea de Apel Bălți și Sofia Aramă, Judecătoria Cimișlia, iar la funcția de președinte Mihail Bușuleac, Judecătoria Cahul, Igor Botezatu, Judecătoria Comrat și Vadim Belous, Judecătoria Soroca.

Conform prevederilor punctului 3.12. din Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru suplinirea funcţiilor de judecător, de vicepreşedinte şi de preşedinte al instanţei judecătoreşti, concursul anunțat poate fi prelungit în cazul în care:
1) nu au fost depuse cereri de participare la concurs;
2) a fost depusă doar o cerere de participare la concursul pentru funcția de președinte sau vicepreședinte al instanței în termenele stabilite;
3) după examinarea materialelor, nu poate fi admis nici un candidat.

Astfel, candidaţii pot depune cererile de participare la concursuri la Consiliul Superior al Magistraturii în termen de 15 zile calendaristice din ziua publicării anunțului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Aceștia vor depune cererile pentru participare la concurs, în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la Registrul participanţilor la concursul pentru suplinirea funcţiei vacante de judecător, de preşedinte sau vicepreşedinte al instanţei judecătoreşti.

Cum credeți, de ce nu sunt doritori de a ocupa funcțiile de conducere din instanțe?

Leave a Reply