Justiție și dezvoltare economicăUltimele stiriZiarul de Gardă

Covid-19 în Moldova. O bancă comercială amână plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, iar o instituție de creditare suspendă termenul de plată

By 17 martie 2020 No Comments

Covid-19 în Moldova. O bancă comercială amână plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, iar o instituție de creditare suspendă termenul de plată

Moldova Agroindbank anunţă despre decizia de a amâna până la data de 31 mai plata ratelor la credite, inclusiv dobânzile, susţinându-şi clienţii persoane fizice în situaţia cauzată de COVID-19. Totodata, și instituția de creditare Iute Credit anunță că, în perioada carantinei, suspendă termenul de plată și stopează calcularea penalitaților pentru 17 zile, scrie ZdG.

Nota emisă de MAIB:

„Astfel, achitarea ratelor la credite, inclusiv dobânzile în perioada martie-aprilie-mai 2020 se amână. Rambursările acestor sume vor fi efectuate în luna iunie. La solicitarea clientului, graficul de rambursare a sumelor în cauză va fi modificat.

Decizia se extinde asupra produselor creditare pentru persoane fizice: de consum, ipotecare, overdraft, cardul de cumpărături în rate LiberCard şi cardul de credit.

Pentru perioada martie-aprilie-mai 2020 nu vor fi aplicate penalităţi pentru neachitarea sumelor datorate spre plată.

MAIB menţionează că în cazul în care au posibilitate, clienţii pot achita ratele conform graficului. Plata poate fi efectuată prin intermediul aplicaţiei MAIBank sau Internet Banking, pentru a evita vizita la bancă.

În acelaşi timp, MAIB accentuează că deservirea depozitelor  se va desfăşura în regim obişnuit, în pofida circumstanţelor create.

Decizia băncii referitor la produsele creditare pentru persoanele juridice, indiferent de forma de organizare şi domeniu de activitate,  va fi anunţată în scurt timp”.

Declarație Iute Credit Moldova:

„În această perioadă, suportul reciproc este esențial pentru a depăși cu bine pandemia, care, din păcate, a ajuns și în Republica Moldova.

Ținem să oferim sprijin maxim în plină pandemie de coronavirus, iar clienții care întâmpină dificultăți în rambursarea creditul, îi îndemnăm să achite în limita posibilitatilor, pentru a-și păstra stabilitate financiara și siguranța în ziua de mâine.

De asemenea, în perioada carantinei, propunem clienților suspendarea termenului de plată și stoparea calculării penalitatilor pentru 17 zile.

Din numele echipei Iute Credit Moldova, vă îndemn să respectați cu strictețe regimul de carantină și regulile de igienă, pentru a reduce riscul infecției.  Evitați să ieși din casă, fără necesitate urgentă”.

Leave a Reply