IdeiJustiție și dezvoltare economicăUltimele stiri

Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Republica Moldova – prioritatea Ministerului Justiției

By 30 septembrie 2020 No Comments

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova”. 

La eveniment au participat Dima Al-Khatib, Reprezentanta rezidentă a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), E. S. Anna Lyberg, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, precum și reprezentanți ai altor instituții publice din sectorul justiției, societatea civilă.

Fadei Nagacevschi a menționat că o prioritate majoră pentru Ministerul Justiției constituie realizarea politicilor în domeniul justiției, consolidarea sectorului justiției, îmbunătățirea și perfecționarea cadrului legislativ, eficientizarea serviciilor din domeniul justiției și creșterea gradului de accesibilitate al acestor servicii, în special pentru grupurile vulnerabile și marginalizate.

Ministrul Justiției și-a exprimat gratitudinea pentru lansarea acestui important proiect de asistență și a reiterat că doar prin eforturi comune va fi posibilă asigurarea consolidării eficiente a accesului la justiție în Republica Moldova.

Leave a Reply