AvocaturăUltimele stiri

Congresul extraordinar al avocaților, din 22 martie, se amână. Care este motivul

By 14 martie 2019 No Comments

Congresul extraordinar al avocaților, din 22 martie, se amână. Care este motivul

Uniunea Avocaților din Moldova a anunțat că a fost revocată hotărârea Consiliului Uniunii Avocaților din 27 februarie privind convocarea Congresului extraordinar al avocaților la 22 martie 2019, la care urma să se discute un singur subiect, cu privire la garantarea securității și independenței avocaților în exercitarea profesiei de avocat”.

Ulterior, începând cu data 28 februarie, unii membri ai Consiliului au transmis UAM mai multe mesaje invocând încălcarea prevederilor legale în sensul convocării Congresului extraordinar al avocaților. Potrivit lor, hotărârea privind convocarea Congresului extraordinar este pripită și urmează a continua dezbaterile referitor la convocarea Congresului extraordinar: „sunt alte probleme de interes pentru întreaga breaslă a avocaților decât convocarea Congresului extraordinar”.

UAM a menționat că s-a creat o situație de incertitudine referitor la executarea hotărârii Consiliului din 27 februarie și întreprinderea măsurilor care se impuneau pentru buna organizare și desfășurare a lucrărilor Congresului extraordinar din 22 martie 2019. Totodată, au fost plasați într-o situație de incertitudine și angajații UAM, cărora le revine obligația de organizare a lucrărilor Congresului.

Astfel, membrii Consiliului UAM au decis, cu 8 voturi pro și 2 contra, să revoce hotărârea privind organizarea Congresului extraordinar al avocaților din 22 martie.

Potrivit UAM, cheltuielile ce urmau a fi suportate pentru organizarea sesiunii extraordinare a Congresului avocațilornu erau bugetate și urmau a fi alocate din fondul de rezervă. La sesiunea ordinară a Congresului avocaților din Republica Moldova din 5 octombrie 2018 a fost aprobat bugetul Uniunii Avocaților, cu un fond de rezervă în sumă de 833.257 lei.

Ce se întâmplă, de fapt, în breasla avocaților?

Leave a Reply