Sistem judecătorescZiarul de Gardă

Concursul pentru selectarea membrilor CSM din partea Parlamentului va avea loc în data de 13 martie. În cursă sunt 17 candidați

By 10 martie 2020 No Comments

Concursul pentru selectarea membrilor CSM din partea Parlamentului va avea loc în data de 13 martie. În cursă sunt 17 candidați

Concursul pentru selectarea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea Parlamentului va avea loc vineri, 13 martie. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia juridică, numiri și imunități. Președintele Comisiei, deputatul socialist, Vasile Bolea, susține că la etapa finală au fost admiși 17 candidați din cei 18 care au depus dosarele.

Potrivit lui Bolea, din cei 18 candidați care și-au depus dosarele pentru a participa la concurs, au fost admiși 17 candidați. Doar unul dintre candidați nu a fost admis în concurs din cauza dosarului incomplet, scrie ZdG.

„Persoana nu a fost admisă, dosarul este incomplet. Lipsea cazierul judiciar și expunerea viziunii candidatului la acțiunile pe care le va întreprinde în cazul în care va fi admis în funcție”, a declarat Bolea.

Astfel, concursul – etapa finală urmează să aibă loc vineri, 13 martie. Președintele Comisiei, Vasile Bolea, susține că lista cu cei 17 candidați admiși la etapa finală a concursului urmează sa fie publicată pe site-ul Parlamentului.

La 31 ianuarie 2020 au intrat în vigoare noi modificări la Legea cu privire la CSM. Acestea prevăd majorarea membrilor CSM de la 12 la 15. De asemenea, este prevăzută o nouă modalitate de selectare a membrilor CSM de către Adunarea Generală a Judecătorilor din rândul judecătorilor, iar în cazul în care survine interimatul funcției de președinte al CSM, acesta va fi asigurat de către decanul de vârstă din rândul membrilor judecători.

Leave a Reply