Justiție și dezvoltare economicăSistem judecătorescUltimele stiri

Concursul internațional pentru contractarea companiei ce va construi noul penitenciar din Chișinău este prelungit

By 21 mai 2019 No Comments

Concursul internațional pentru contractarea companiei ce va construi noul penitenciar din Chișinău este prelungit

Ministerul Justiției anunță prelungirea termenului de aplicare la concursul internațional pentru contractarea companiei ce va construi noul penitenciar din Chișinău. Concursul a fost lansat pe 15 februarie curent, iar noul termen limită pentru depunerea ofertelor este 24 iunie 2019, ora 10:00.

Licitația este deschisă ofertanților din toate țările. Termenul limită este prelungit, fiind luată în considerare solicitarea participanților care s-au înscris în concurs și trebuie să depună ofertele conform cerințelor tehnice stabilite. Anunțul privind prelungirea termenului limită este publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Ulterior licitației, Unitatea de Implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului (UIP), ce a elaborat caietul de sarcini și pachetul documentelor de licitație va evalua ofertele primite, va adjudeca și va semna contractul pentru executarea lucrărilor. Schița de proiect a penitenciarului a fost elaborată de către un consorțiu de companii olandeze și naționale. Perioada lucrărilor de construcție este estimată să dureze 36 luni.

În procesul de elaborare a documentației de proiect, membrii UIP și ai companiei de proiectare s-au ghidat de Recomandările Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și Tratamentului sau Pedepselor Inumane sau Degradante și Recomandările Comitetului de Miniștri ai statelor membre, referitoare la Regulile penitenciare europene, ținând cont de faptul că fiecărei persoane aflate în custodia statului să-i revină spațiul necesar pentru deținere, totodată fiind prevăzute facilitățile necesare pentru organizarea activităților zilnice.

Proiectul de construcție al viitorului penitenciar va contribui la realizarea obiectivelor Guvernului în reformarea organizării și managementului instituțiilor penitenciare, în scopul stabilirii unor noi standarde de siguranță, securitate și disciplină, fără a afecta demnitatea deținuților.

Leave a Reply