Sistem judecătorescUltimele stiri

Colegiul disciplinar al judecătorilor are un membru nou. Cine este acesta

By 13 februarie 2019 No Comments

Colegiul disciplinar al judecătorilor are un membru nou. Cine este acesta

Concursul anunțat anterior privind selecția unui reprezentant al societății civile în Colegiul disciplinar al judecătorilor s-a încheiat. Ministerul Justiției a anunțat că a fost ales un membru nou în Colegiul disciplinar al judecătorilor.

La concurs au participat două persoane. Învingătorul concursului a fost desemnat Pavel Midrigan. El este conferențiar universitar la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere” unde activează din 2009. În perioada 1988 – 1990 a activat în fucția de procuror, iar în anii 1990-1992 a fost judecător.

Colegiul disciplinar este format din 5 judecători şi 4 persoane din societatea civilă. Mandatul membrilor Colegiului disciplinar al judecătorilor este de 6 ani, iar același membru nu poate fi ales sau numit pentru două mandate consecutive.

Potrivit legii, Colegiul disciplinar examinează cauzele disciplinare în privinţa judecătorilor şi aplică sancţiuni disciplinare. Membrii Colegiului au dreptul să recepţioneze în prealabil materialele prezentate Colegiului spre examinare şi să le studieze, să voteze pro sau contra în chestiunile incluse pe agenda şedinţei, iar în caz de dezacord cu hotărârea acestuia, să întocmească o opinie separată motivată.

Leave a Reply