Justiție și dezvoltare economicăUltimele stiri

Codul muncii: Detașarea personalului în perioada stării de urgență

By 19 iunie 2020 No Comments

Codul muncii: Detașarea personalului în perioada stării de urgență

Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru modificarea Codului muncii. Astfel, acesta va fi completat cu prevederi noi ce vor reglementa modul de detașare și rechemare din concediu a personalului din instituțiile medico-sanitare, precum și a altor categorii de salariați.
Mai exact, în perioada situațiilor excepționale legate de declararea stării de urgență, de asediu și de război sau declararea stării de urgență în sănătate publică, detașarea personalului din instituțiile medico-sanitare și/sau altor categorii de salariați stabilite de autoritățile competente de gestionarea stării respective va putea fi  dispusă fără acordul scris al salariatului.

Astfel, în această perioadă personalul din instituțiile medico-sanitare sau alte categorii de salariați stabilite de autoritățile competente de gestionarea stării respective pot fi rechemați din concediul de odihnă anual fără acordul scris al salariatului. Ordinul (dispoziția, decizia, hotărârea) se va comunica salariatului în timp util, inclusiv prin mijloace electronice.

Leave a Reply