Executarea hotărârilor judecătoreștiUltimele stiri

Ce riscă funcționarii pentru neexecutarea hotărârii judecătorești

By 6 decembrie 2019 No Comments

Ce riscă funcționarii pentru neexecutarea hotărârii judecătorești

Juristul presei explică ce se întâmplă în cazul în care redacția a depus  plângere la poliție împotriva directorului unei întreprinderi municipale pentru neexecutarea hotărârii definitive și irevocabile a judecații de a furniza informațiile de interes public solicitate. Recent, poliția a întors plângerea, pe motiv că nu ține de competența ei. Cui să ne adresăm în acest caz?

Potrivit juristului, poliția, într-adevăr, nu are această competență. Pentru neexecutarea intenționată sau eschivarea de la executare a hotărârii instanței de judecată de către o persoană cu funcție de răspundere, contravenție prevăzută de art. 318 alin. (2) Cod Contravențional, va trebui să vă adresați executorului judecătoresc (art. 421 Cod Contravențional). Astfel, doar executorul judecătoresc este în drept să constate astfel de contravenții.

Deci, mergeți la executorul judecătoresc din raza teritorială în care îți are sediu instituția care nu v-a oferit informația. Ulterior, executorul judecătoresc va întocmi un proces -verbal privind neexecutarea deciziei de judecată pe care îl va transmite pentru examinare instanței de judecată competente.

Potrivit Codului contravențional, neexecutarea intenționată sau eschivarea de la executare a hotărârii judecătorești de către o persoană cu funcție de răspundere se sancționează cu amendă de la 120 la 180 de unități convenționale.

Leave a Reply