Procuratură și polițieUltimele stiri

Câți procurori au fost evaluați în 2018 și ce calificative au primit

By 15 martie 2019 No Comments

Câți procurori au fost evaluați în 2018 și ce calificative au primit

Pe parcursul anului trecut, un singur procuror a primit calificativul „Excelent”, din cei 159 de procurori evaluați. Conform Raportului de activitate al Colegiului de evaluare a performanţelor procurorilor (CEPP), din numărul total de procurori evaluați în 2018, 56 au fost evaluați extraordinar și 103 – ordinar.

Astfel, în rezultatul desfășurării procedurii de evaluare, Colegiul de evaluare a atribuit următoarele calificative:
– 1 procuror – a obţinut calificativul „Excelent”;
– 155 procurori – calificativul „Foarte Bine”;
– 3 procurori – calificativul „Bine”;
– calificativele „Insuficient” şi „Eşuat” nu au fost acordate.

Raportul de activitate arată că, pe parcursul anului trecut, au fost evaluți cu 26 de procurori mai mulți decât în 2017, când au fost evaluați 133 de apărători de stat. Creșterea se explică prin faptul că, în 2018 a început un ciclu de evaluare ordinară a tuturor procurorilor din Republica Moldova.

Problema principală cu care s-a confruntat CEPP în anul 2018 a fost lipsa suportului logistic suficient. De asemenea, Colegiul a identificat o problemă generală pentru procurorii evaluaţi, şi anume: insuficienţa orelor de instruire profesională continuă, care este un temei de reducere a punctajului. O bună parte de procurori nu acumulează numărul necesar de ore de instruire în cadrul Institutului Național al Justiției (INJ), fiind invocate diverse motive (lipsa de timp, neacceptarea procurorilor la cursurile anunţate de INJ etc.).

Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor, din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor, evaluează performanțele procurorilor în vederea selectării și promovării a celor mai competente persoane, corecte, imparțiale și integre în funcția de procuror.

Conform magistra.md, în prezent activează 727 de procurori.

Leave a Reply