IdeiSistem judecătoresc

Câștig de cauză în prima instanță, pentru mama cu trei copii minori, care a fost deposedată de locuință

By 21 august 2020 No Comments

Câștig de cauză în prima instanță, pentru mama cu trei copii minori, care a fost deposedată de locuință

Cazul mamei cu trei copii minori, deposedată abuziv de locuință și scoasă în stradă, este unul de rezonanță, fiind obiectul mai multor investigații jurnalistice. Dat fiind interesul public major pentru evoluția acestui dosar, informăm despre următoarele:

La 05 februarie 2020 Judecătoria Chișinău a adoptat Hotărârea în cauza L.T. c/ SC ”P.A.” SRL și executorul judecătoresc George BOȚAN. Instanța a admis cererea de chemare în judecată și a anulat procesul-verbal de vânzare la licitație a apartamentului lui L.T. Astfel, în cazul în care această Hotărâre va rămâne în vigoare, L.T. – mamă divorțată cu 3 copii minori, își va redobândi locuința de care a fost privată abuziv.

Avocații apreciază Hotărârea din 05 februarie 2020 ca fiind foarte bine motivată. Hotărârea a se vedea AICI.

Pe marginea procedurilor paralele abuzive și evacuarea din locuință Ludmila TABORĂ a înregistrat 2 cauze la CtEDO, ambele fiind acceptate pentru examinare. A fost informat și Comisarul European pentru Drepturile Omului.

Soluția primei instanțe se bazează și pe Decizia Curții Constituționale nr. 161g/2018 din 15 noiembrie 2018, pronunțată la excepția ridicată de avocatul reclamantei în acest caz.

În susținerea mamei și copiilor au intervenit Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului și alte organizații de apărare a drepturilor omului, care monitorizează cazul.

Mamă cu 3 copii minori – evacuată din locuință urmare a unor proceduri judiciare suspecte. Remediile naționale – inefective

Leave a Reply