Procuratură și polițieUltimele stiri

Camerele de monitorizare a traficului rutier, în gestiunea unui partener privat

By 11 februarie 2019 No Comments

Camerele de monitorizare a traficului rutier, în gestiunea unui partener privat

Guvernul a aprobat astăzi cerințele privind selectarea partenerului privat care va gestiona camerele de monitorizare a traficului rutier. De asemenea, au fost aprobate condițiile parteneriatului public-privat care prevede crearea Sistemului automatizat de supraveghere a siguranței publice și rutiere. Numărul, funcționalitatea și cantitatea exactă a unităților de monitorizare, precum și necesitățile de amenajare a teritoriului urban urmează a fi determinate la etapă de proiectare.

Astfel, partenerul privat își va asuma cheltuielile pentru exploatarea și întreținerea tehnică a sistemului și va face investiții în acest scop, în valoare de aproximativ 21 milioane de lei. Pe durata implementării proiectului, sistemele de supraveghere video existente vor fi transmise în gestiunea partenerului privat, care după efectuarea unei analize cu privire la posibilitatea, necesitatea și oportunitatea utilizării componentelor sistemului existent, luându-se în considerare uzura tehnologică, va stabili condițiile de integrare a acestora în sistemul nou.

Potrivit documentului, perioada optimă de recuperare a banilor de către partenerul privat este de 25 de ani. Recuperarea se va efectua din contul aplicării amenzilor pentru încălcările înregistrate de noul sistem, iar după finalizarea contractului, sistemul va fi transmis în stare bună partenerului public.

Crearea Sistemului presupune instalarea camerelor de monitorizare și supraveghere video în locurile de interes public, înregistrarea automată a încălcărilor regulilor de circulație rutieră pe drumurile Republicii Moldova, ceea ce va permite evaluarea în timp real a situației în oraș și pe traseele naționale și reducerea numărului accidentelor rutiere prin disciplinarea participanților la trafic.

Leave a Reply