Sistem judecătorescUltimele stiri

Bugetul instanțelor judecătorești pentru 2019 – aproape 400 de milioane de lei

By 26 februarie 2019 No Comments

Bugetul instanțelor judecătorești pentru 2019 – aproape 400 de milioane de lei

Bugetul consolidat al instanțelor judecătorești pentru anul 2019 este de 398,39 de milioane de lei. Mai mult de jumătate din bani vor fi utilizați pentru remunerarea muncii angajaților – circa 261 de milioane de lei.

De asemenea, pentru servicii de reparații curente sunt prevăzute 2,64 milioane de lei, iar pentru investiții capitale – 2,53 milioane de lei. Aproape un milion de lei sunt rezevați pentru reparațiile capitale ale sediilor instanțelor de judecată.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris că, în anul 2019, vor fi construite sedii noi pentru cinci judecătorii: Cahul, Orhei, Căușeni, Hâncești și Edineț. În acest sens, din bugetul de stat pentru anul viitor vor fi alocate 60 de milioane de lei.

Câte 10 milioane de lei urmează să fie locați pentru construcția sediilor judecătoriilor Cahul, Căușeni și Edineț. Sediile judecătoriilor Orhei și Hâncești vor costa bugetul de stat câte 15 milioane de lei fiecare. Banii vor fi alocați din resurse generale și venituri colectate. Alte circa 2,5 milioane de lei vor fi alocate pentru reconstrucția clădirii Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Leave a Reply