AvocaturăUltimele stiri

Avocații care oferă asistenţă juridică garantată de stat primesc onorarii mai mari, începând cu 14 februarie

By 20 februarie 2020 No Comments

Avocații care oferă asistenţă juridică garantată de stat primesc onorarii mai mari, începând cu 14 februarie

Avocaţii, implicați în programul de asigurare a asistenţei juridice garantate de stat, beneficiază de o majorare a serviciilor prestate. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de Consiliul Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat (CNAJGS).

Modificarea Regulamentul cu privire la mărimea și modul de remunerare a avocaților pentru acordarea asistenței juridice calificate garantate de stat, vizează majorarea unității convenționale în baza căreia se calculează onorariul avocaților pentru acordarea asistenței juridice calificate garantate de stat, de la 30 la 40 de lei.

O altă modificare importantă vizează pct. 12 din Regulament, care are drept efect excluderea unui plafon, care nu permitea avocaților remunerarea cu 100% în caz de acordare a asistenței juridice pe două și mai multe cauze în aceeași zi.

Hotărârea CNAJGS cu privire la modificarea Regulamentului cu privire la mărimea și modul de remunerare a avocaților pentru acordarea asistenței juridice calificate garantate de stat a fost publicată în Monitorul Oficial din 14 februarie 2020. De reținut că aplicarea modificărilor ce vizează majorarea unității convenționale se aplică începând cu 14 februarie.

Totodată, în perioada imediat următoare, CNAJGS va elabora noi standarde cu privire la acordarea serviciilor juridice din cadrul CNAJGS, accentul fiind pe calitatea serviciilor oferite şi mecanismul de monitorizare a calităţii asistenţei juridice garantate de stat.

Leave a Reply