Anticoruptie.mdJustiție și dezvoltare economică

Avertisment ONU: Pandemia de coronavirus riscă să se transforme într-o criză a drepturilor omului

By 24 aprilie 2020 No Comments

Avertisment ONU: Pandemia de coronavirus riscă să se transforme într-o criză a drepturilor omului

Organizația Națiunilor Unite a avertizat, într-un raport,că pandemia de coronavirus riscă să se transforme într-o criză a drepturilor omului, unele guverne fiind tentate să folosească epidemia drept scuză pentru a aplica măsuri represive fără legătură cu aceasta, scrie Anticoruptie.md.

Într-un mesaj video difuzat joi, secretarul general, Antonio Guterres, a spus că guvernele trebuie să fie transparente, să nu recurgă la discriminare în lupta cu COVID-19, iar drepturile omului trebuie să ghideze răspunsul la epidemie şi revenirea la normalitate. „În tot ceea ce facem, să nu uităm niciodată: ameninţarea este virusul, nu oamenii!”, a spus Guterres.

În raportul ONU se spune că migranţii, refugiaţii şi persoanele strămutate sunt categoriile cele mai vulnerabile din punctul de vedere al drepturilor omului pe timp de COVID-19. 131 de ţări şi-au închis frontierele şi numai 30 fac excepţii pentru solicitanţii de azil.

Noul coronavirus apărut în oraşul chinez Wuhan, la sfârşitul anului trecut, a ucis până în prezent 184 de mii de oameni, numărul infecțiilor depășind 2,6 milioane și continuând să crească, potrivit datelor universității americane Johns Hopkins.

Leave a Reply