Sistem judecătorescUltimele stiri

Asociația „Vocea Justiției” susține candidatura judecătoarei Viorica Puică, pentru funcția de judecător la CSJ

By 23 iulie 2020 No Comments

Asociația „Vocea Justiției” susține candidatura judecătoarei Viorica Puică, pentru funcția de judecător la CSJ

Asociația Judecătorilor „Vocea Justiției” se solidarizează cu Apelul Organizațiilor Societății Civile, pentru susținerea judecătoarei Viorica Puică pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Într-un comunicat, Asociația scrie că „Viorica Puică este un judecător integru, independent și imparțial și un profesionist excelent, calități indispensabile unui judecător al CSJ.

„Ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu lipsa de respect a reprezentanților puterii legislative (Parlamentului) vizavi de hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) – reprezentanții puterii judecătorești, și amânarea nejustificată a numirii judecătoarei Viorica Puică la CSJ, în conformitate cu Hotărârea CSM din 9 iunie 2020. Într-un stat de drept, puterile: legislativă, executivă și judecătorească sunt independente, separate, dar colaborează între ele, pentru a-și exercita atribuțiile în corespundere cu Constituția țării și în interesul cetățenilor. Statul de Drept este guvernat de Lege, ceea ce înseamnă că nimeni nu este mai presus de Lege. Solicităm maximă diligență din partea reprezentanților puterii legislative întru îndeplinirea împuternicirilor constituționale și colaborarea eficientă, necesară și legală cu puterea judecătorească”, scrie reprezentanții Asociației.

Mai mult, potrivit lor, Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor a evaluat cu calificativul Excelent activitatea magistratei.

Leave a Reply