Executarea hotărârilor judecătoreștiUltimele stiri

APP: Suma de 900 de milioane de euro, solicitată de Avia Invest drept despăgubiri, este nejustificată. Investițiile urmau să fie mult mai mici

By 24 iulie 2020 No Comments

APP: Suma de 900 de milioane de euro, solicitată de Avia Invest drept despăgubiri, este nejustificată. Investițiile urmau să fie mult mai mici

Suma de 900 de milioane de euro, solicitată de SRL Avia Invest, este nejustificată, susține Agenția Proprietății Publice (APP). Și asta pentru că investițiile totale, pe întreaga durată a contractului de concesiune, care urmau a fi efectuate de către aceasta potrivit contractului, constituiau doar 244 milioane de euro. Potrivit APP, această sumă este artificial invocată, pentru a sustrage atenția de la neexecutarea obligațiilor contractuale de către SRL Avia Invest.

„Instituirea taxei aeroportuare în mărime de 50% asupra  tarifului de 9 EUR percepută de SRL Avia Invest per pasager, nu afectează activitatea și investițiile SRL Avia Invest, or potrivit contractului SRL Avia Invest urma să efectueze lucrările/investițiile din surse proprii și nu din sursele acumulate din perceperea tarifului de 9 euro per pasager. Mai mult, la solicitarea organelor competente SRL Avia Invest nu a prezentat informații financiare privind baza de cost a tarifului aeroportuar de 9 euro per pasager și nu a prezentat calcule confirmative privind impactul taxei aeroportuare asupra investițiilor SRL Avia Invest. Cu referire la eliberarea actelor permisive comunicăm că, SRL Avia Invest nu s-a conformat rigorilor legale și nu a prezentat actele necesare potrivit legislației,  autorităților competente de eliberarea actelor permisive”, se menționează în comunicatul APP.

Reacția a venit după ce SRL Avia Invest s-a adresat în arbitrajul de la Stockholm cu solicitarea de încasare a 900 de milioane de euro, în calitate de prejudiciu din contul statului Republica Moldova.

Rezoluțiunarea contractului de concesiune s-a făcut dipă ce SRL Avia Invest nu a executat obligațiile contractuale.

 

Leave a Reply