Justiție și dezvoltare economicăUltimele stiri

APP solicită majorarea cuantumului pretențiilor față de „Avia Invest”, cu peste 87 de mii de euro, pentru neexecutarea obligațiilor contractuale

By 18 iunie 2020 No Comments

APP solicită majorarea cuantumului pretențiilor față de „Avia Invest”, cu peste 87 de mii de euro, pentru neexecutarea obligațiilor contractuale

Agenția Proprietății Publice (APP) a prezentat instanței o cerere de majorare a cuantumului pretențiilor față de SRL „Avia Invest” cu 87.300 de euro. Astfel, pentru neexecutarea obligațiilor investiționale în termenele și modul stabilit de contract, suma totală solicitată de Agenție față de SRL „Avia Invest”, în calitate de daune și penalități, este de 601.500 de euro.

În acest sens, APP îndeamnă managementul SRL „Avia Invest” respectarea strictă a angajamentelor asumate în cadrul contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău, creșterea transparenței în activitate și concentrarea pe creșterea calității și accesibilității serviciilor prestate de aeroport.

Amintim că, în data de 19 martie 2020, APP s-a adresat în judecătoria Chișinău cu cerere de chemare în judecată privind încasarea din contul SRL „Avia Invest” a penalităților/daunelor pentru neexecutarea contractului, care la data adresării constituiau 514.200 de euro.

Pentru asigurarea acțiunii, Agenția a solicitat aplicarea sechestrului pe bunurile, inclusiv pe mijloacele bănești ale SRL „Avia Invest”  în aceiași valoare. Prin încheierea din 23 martie 2020, Judecătoria Chișinău a satisfăcut solicitarea respectivă stabilind ședința examinării cauzei în fond pentru 16 iunie 2020. Ședința preconizată a fost amânată pentru data de 16 iulie 2020, după Dispoziția Președintelui Judecătoriei Chișinău nr. 29 din 4 iunie 2020, ținând cont de situația epidemiologică.

Leave a Reply