Sistem judecătorescUltimele stiri

Aplicația de teleconferință va fi folosită în toate instanțele judecătorești și instituțiile penitenciare

By 28 martie 2019 No Comments

Aplicația de teleconferință va fi folosită în toate instanțele judecătorești și instituțiile penitenciare

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a extins raza utilizări aplicației de teleconferință pentru toate instanțele judecătorești și instituțiile penitenciare. Decizia a fost adoptată la ședința CSM din 26 martie.

Potrivit membrilor CSM, utilizarea aplicației de teleconferință în toate judecătoriile și instituțiile penitenciare va contribui la eficientizarea examinării cauzelor cu participarea deţinuţilor, reducerea cheltuielilor pentru transportarea acestora în instanţele de judecată şi a numărului de amânări a şedinţelor de judecată.

Amintim că, în vederea transpunerii în practica judiciară a prevederilor art. 32 alin. (2) din Codul de procedură penală al Republicii Moldova, în luna ianuarie 2018 au fost instalate 20 de echipamente de teleconferinţă în cadrul instanţelor judecătoreşti, dintre care 15 seturi – în instanţele de fond, 4 seturi – în curţile de apel şi un set în Curtea Supremă de Justiţie. Totodată, a fost asigurată stocarea securizată a programului de funcţionare a aplicaţiei de teleconferinţă, precum şi confidenţialitatea comunicării prin telecoferinţă dintre instanţele judecătoreşti pilot şi instituţiile penitenciare pilot.

Credeți că această aplicație va contribui la îmbunătățirea actului de justiție și la reducerea cheltuielilor?
Vor fi mai puține ședințe de judecată amânată?
Vor fi judecătorii mai responsabili?

Leave a Reply