Anticorupție și integritateAnticoruptie.mdProcuratură și poliție

ANI va verifica averile mai multor procurori, vizați într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice

By 9 martie 2020 No Comments

ANI va verifica averile mai multor procurori, vizați într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) s-a autosesizat și va verifica averile mai multor procurori din Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale (PCCOCS), vizați într-o anchetă a portalului Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice.

Potrivit unui comunicat al ANI, au fost înregistrate cinci note de autosesizare în privința a cinci procurori vizați în materialul jurnalistic pentru „verificarea prealabilă în vederea adoptării deciziilor, prin prisma existenței bănuielii rezonabile inițierii procedurilor de control a averii și intereselor personale”.

În comunicat se mai arată că, anterior publicării articolului menționat, inspectorii de integritate au inițiat controlul averii în privința a doi procurori ale căror nume figurează în anchetă. Totodată, ANI a inițiat anterior controale în privința altor procurori de la PCCOCS care nu sunt menționați în investigația portalului Anticoruptie.md.

Potrivit statisticilor ANI, de la începutul anului 2020 au fost inițiate nouă cauze în privința procurorilor din cadrul Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție, PCCOCS, Procuraturii mun. Chișinău, procuraturilor din raioanele Ialoveni și Sângerei.

Amintim că, portalul Anticoruptie.md a publicat la finele lunii recute ancheta „Donații și proprietăți de bănuți: Cum se descurcă procurorii de la PCCOCS” în care se arată cum mai mulți procurori au diminuat prețurile la imobile și automobile sau își justifică proprietățile prin donații.

Leave a Reply