Anticorupție și integritateAnticoruptie.mdProcuratură și poliție

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, în vizită „de curtoazie” la Procuratura Generală. Ce subiecte au fost abordate

By 12 decembrie 2019 No Comments

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, în vizită „de curtoazie” la Procuratura Generală. Ce subiecte au fost abordate

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, a avut o întrevedere, miercuri, cu procurorul general, Alexandru Stoianoglo. Conducerea Procuraturii Generale susține că a fost o vizită „de curtoazie”, anunțată din timp, și nu ar avea nici o legătură cu verificările, demarate recent, la cele două procuraturi specializate.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a declarat pentru Anticorupție.md că „discuțiile s-au axat pe domeniile de competență ale instituției gazdă și ajutorul acordat de Delegația UE la Chișinău. În context, Excelența sa, Peter Michalko, a declarat că ține la justiție ca la o valoare care stă la fundamentul societății și la baza parteneriatului cu Republica Moldova.Procurorul general Stoianoglo, la rândul său, i-a mulțumit reprezentantului Uniunii Europene pentru susținerea acordată și și-a exprimat deschiderea pentru discutarea întrebărilor de interes, inclusiv cele apărute în spațiul public”, a precizat Gaitur.

Potrivit Anticoruptie.md, întâmplător sau nu, vizita diplomatului european la Procuratura Generală are loc exact când imaginea instituției este afectată de scandalul inițierii controalelor la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentu Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale, precum și a suspendării provizorii a lui Viorel Morari de la șefia Procuraturii Anticorupție.

Amintim că, la 5 decembrie, și ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a efectuat o vizită „de curtoazie” la Procuratura Generală. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, șeful misiuni diplomatice a SUA la Chișinău „și-a exprimat disponibilitatea acordării, în continuare, a sprijinului necesar pentru activitatea instituției procuraturii în Republica Moldova și a salutat determinarea noii conduceri de a contribui la înfăptuirea justiție”.

Leave a Reply