Anticoruptie.mdJustiție și dezvoltare economică

Alegerile prezidențiale din toamnă ar putea fi amânate din cauza COVID-19. Cum comentați

By 3 aprilie 2020 No Comments

Alegerile prezidențiale din toamnă ar putea fi amânate din cauza COVID-19. Cum comentați

Alegerile prezidențiale preconizate pentru toamnă ar putea fi amânate din cauza epidemiei de coronavirus. O părere în acest sens a fost avansată, vineri, într-o emisiune on-line, de președintele Igor Dodon. Șeful statului a făcut referire la estimările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care presupune că în toamnă va fi un nou val al pandemiei, scrie Anticoruptie.md.

„Dacă la toamnă vom avea o situație ca acum și se va ajunge la instituirea stării de urgență, atunci este evident că alegerile vor fi amânate. Dar sper să nu se ajungă la aceasta. Noi nu ne gândim acum la alegerile prezidențiale. Se gândesc oponenții noștri, care deja se văd în campania electorală. Noi avem alte priorități. Dar alegerile, fie ele prezidențiale sau parlamentare, pot fi anulate doar în cazul în care este instituită starea de urgență”, a declarat Dodon.

Șeful statului și-a exprimat speranța că spre mijlocul lunii mai, când expiră starea de urgență, evoluția COVID -19 să fie în scădere în Republica Moldova: „Sperăm ca starea de urgență să nu fie prelungită. Poate să se termine mai repede, dar eu nu cred asta. Cel mai probabil va dura până la 15 mai. Urmează să vedem cum vor evolua lucrurile”.

Leave a Reply