Executarea hotărârilor judecătoreștiUltimele stiri

Agenția Proprietății Publice cheamă în instanță Avia Invest

By 27 mai 2020 No Comments

Agenția Proprietății Publice cheamă în instanță Avia Invest

În perioada Etapei I investiționale Concesionarul activelor Aeroportului Internațional Chișinău – SRL „Avia Invest” nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute de contract de concesiune, anunță Agenția Proprietății Publice (APP).

Pentru unele din direcțiile investiționale, SRL „Avia Invest” a executat lucrări concesionale cu 8,8 mln. EUR mai puțin decît este prevăzut în Programul investițional.

Din acest motiv, la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, în temeiul prevăzut de contract, Agenția Proprietății Publice, la 06.02.2020, a expediat în adresa  SRL „Avia Invest” o notificare prin care a solicitat achitarea daunelor, care la acel moment, se cifrau în jur de 500 mii EUR.

În data de 14 februarie 2020, SRL „Avia Invest” a refuzat să satisfacă pretențiile înaintate de Agenție. Agenția Proprietății Publice a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL „Avia Invest” privind încasarea penalităților/daunelor pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale prevăzute pe direcții investiționale.

Cererea a fost depusă în data de 19 martie 2020 și actualmente este pusă pe rol la Judecătoria Chișinău (sediul Centru).

http://app.gov.md/ro/content/agentia-proprietatii-publice-cheama-instanta-avia-invest

Leave a Reply