Sistem judecătorescUltimele stiri

Adunarea Generală a Judecătorilor va avea loc pe 13 martie

By 14 ianuarie 2020 No Comments

Adunarea Generală a Judecătorilor va avea loc pe 13 martie

Membrii Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au decis, în cadrul ședinței de astăzi, ca organizarea Adunării Generale a Judecătorilor să aibă lor în data de 13 martie, începând cu ora 10:00. 

Astfel, pe ordinea de zi a Adunării Generale este inclusă prezentarea raportului activității CSM și a sistemului judecătoresc pentru anul 2019, prezentarea raportului Curții Supreme de Justiție privind unificarea practicii judiciare în anul 2019 și diverse.

Amintim că, la 27 septembrie 2019, Adunarea Generală a Judecătorilor s-a convocat în ședință extraordinară, la inițiativa unui grup de judecători prin hotărârea Curții de Apel Chișinău, după ce CSM a respins demersul magistraților de a convoca Adunarea Generală. Atunci, Adunarea a decis revocarea din funcție a celor șase judecători delegați la CSM.

Ulterior, la 30 septembrie 2019, CSM a adresat o contestație, cerând anularea hotărârii din 27 septembrie. Potrivit CSM, „hotărârea este lovită de nulitate pe motiv că a fost convocată cu încălcarea vădită a prevederilor legale”. La 25 octombrie a fost programată o nouă ședință a Adunării Generale a Judecătorilor, la care urmau să fie desemnați membrii noi în CSM,. Ședința nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum.

Leave a Reply