AvocaturăUltimele stiri

Admiterea în avocatură. Începe sesiunea de primăvară

By 3 aprilie 2019 No Comments

Admiterea în avocatură. Începe sesiunea de primăvară

Comisia de licențiere a profesiei de avocat anunță organizarea examenelor de admitere în profesie, sesiunea de primăvară 2019. Persoanele care vor să acceadă în avocatură, pot depune actele în perioada 15 aprilie – 15 mai.

Cererea și actele necesare pentru participare la examenul de calificare în profesia de avocat urmează a fi depuse la Uniunea Avocaților din Republica Moldova. Modelul cererii și declarațiilor pot fi vizualizate aici.

Potrivit anunțului, prima etapă (proba scrisă) se va desfășura în data de 28 mai, începând cu ora 09:00. Cea de-a doua etapă (proba orală) va avea loc în zilele de 5, 6 și 7 iunie.

Subiectele, întrebările și spețele din dreptul civil urmează a fi soluționate în conformitate cu prevederile Codului civil nemodernizat (cu modificările introduse până la 1 martie 2019). Lista temelor din disciplinele de drept care vor sta la baza subiectelor, întrebărilor și spețelor pentru examenul de calificare în profesia de avocat sunt publicate la capitolul Accedere în profesie// Admiterea în profesie.

Modificările în lista subiectelor pentru examenul de admitere pot fi operate cel târziu cu 30 de zile înainte de data examenului.

Leave a Reply