Anticorupție și integritateAnticoruptie.mdJustiție și dezvoltare economică

Achizițiile „de lux”, interzise pe timp de epidemie. Cui aparține inițiativa

By 24 martie 2020 No Comments

Achizițiile „de lux”, interzise pe timp de epidemie. Cui aparține inițiativa

Ministerul Finanțelor a interzis instituțiilor publice să desfășoare achiziții pentru bunuri care nu sunt de strictă necesitate în perioada stării de urgență. Anunțul a fost făcut luni de către președintele Igor Dodon. Șeful statului a declarat că și Președinția a renunțat temporar la o parte din achiziții care sunt „de lux”, scrie Anticoruptie.md.

„Ministerul Finanțelor a blocat toate achizițiile care nu sunt strict necesare pentru activitatea curentă a instituțiilor. Nu e vorba că nu sunt bani la buget. Bani sunt, dar achizițiile de lux sunt blocate atât în instituția prezidențială, cât și în alte instituții”, a precizat Dodon.

În același timp, Igor Dodon a spus că în perioada pandemiei nu se va renunța la investițiile în infrastructură, în special la cele ce țin de reparația drumurilor.

Luni Primăria Chișinău a dat startul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere. Lucrările presupun reparația părții carosabile, schimbarea bordurilor, amenajarea trotuarelor și a stațiilor pentru transportul public.

Leave a Reply