Justiție și dezvoltare economicăUltimele stiri

A fost lansat un Ghid de bune practici pentru angajații sistemului administrației penitenciare

By 19 noiembrie 2019 No Comments

A fost lansat un Ghid de bune practici pentru angajații sistemului administrației penitenciare

Ministerul Justiției a lansat „Ghidul de bune practici pentru angajații sistemului penitenciar: Asigurarea răspunsului la nevoile speciale ale femeilor aflate în detenție”. Ghidul a fost elaborat de către Centrul de Drept al Femeilor (CDF), în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și Penitenciarul nr.7-Rusca.

Ghidul are drept obiectiv să contribuie la: sensibilizarea personalului din sistemul administrației penitenciare și a altor actori-cheie în ceea ce privește nevoile femeilor deținute, a impactului detenției femeilor asupra familiei și a întregii societăți; creșterea cunoștințelor și competențelor angajaților sistemului penitenciar în vederea asigurării respectării drepturilor femeilor în detenție și a nevoilor lor speciale; cunoașterea standardelor și practicilor internaționale, în special a Regulilor de la Bangkok, promovarea și aplicarea acestor standarde la nivel național.

Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru acest proiect, care va fi util angajaților din sistemul administrației penitenciare, menționând că: „Ministerul Justiției apreciază colaborarea continuă cu Centrul de Drept al Femeilor și recunoaște realizările în acordarea serviciilor de suport, acțiunilor pentru promovarea valorilor umane, precum și oferirea asistenței psiho-sociale deținuților vulnerabili. Respectarea drepturilor persoanelor deținute este o prioritate pentru Ministerul Justiției”, a subliniat Fadei Nagacevschi.

Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului „Sporirea accesului la justiție, asistență juridică și sprijin psihologic pentru femeile în detenție”, în perioada 2017-2019 cu suportul financiar al Biroului de Cooperare a Elveției în Moldova și al Guvernului Suediei.

Leave a Reply