Ultimele stiri

A fost creat un grup de lucru pentru îmbunătățirea Sistemului informațional judiciar (SIJ). Ce misiune va avea

By 17 aprilie 2019 No Comments

A fost creat un grup de lucru pentru îmbunătățirea Sistemului informațional judiciar (SIJ). Ce misiune va avea

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat constituirea unui grup de lucru pentru întreprinderea activităților de îmbunătățire a Sistemului informațional judiciar (SIJ) din cadrul instanțelor judecătorești. În calitate de membri ai grupului de lucru au fost desemnați reprezentanți ai CSM, Ministerului Justiției și Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), Agenţiei de Guvernare Electronică, Serviciului Tehnologia Informaţiei şi Securitate Cibernetică (STISC), dar și ai sistemului judecătoresc. Lista membrilor grupului de lucru, poate fi văzută aici.

În hotărârea CSM se menționează că „se impune dezvoltarea continuă a instrumentelor de e-justiție și încadrarea rezultatelor obținute în baza legală, în scopul îmbunătățirii calității actului de înfăptuire a justiției; îmbunătățirii și eficientizării modului de organizare a activității sistemului judecătoresc prin dezvoltarea unor soluții tehnice flexibile și modulare; facilitării elaborării standardelor de activitate a judecătorilor și angajaților instanțelor judecătorești, prin măsurarea automatizată a performanțelor acestora și stabilirea mecanismelor de monitorizare; înlesnirii sarcinii și condițiilor de lucru ale angajaților instanțelor judecătorești; sporirii transparenței procedurilor judecătorești; asigurării stocării, sistematizării, actualizării, protecției soluțiilor informaționale ale instanțelor judecătorești; stabilirii ierarhiei, nivelurilor de acces, normelor de securitate, responsabilităților și modului de prelucrare a informațiilor stocate în resursa informațională a sistemului judecătoresc etc.”.

Inițial, la 18 iulie 2017, a fost creat grupul de lucru în vederea întreprinderii activităților de îmbunătățire a Programului de Gestionare a Dosarelor (PIGD) și identificării funcționalităților pentru crearea PIGD. Din cadrul acestuia, la fel, făceau parte membri ai CSM și reprezentanți ai sistemului judecătoresc.

Leave a Reply