Sistem judecătorescZiarul de Gardă

A două ședință convocată de membrii CSM, care au fost revocați din funcție, amânată. Un grup de judecători a depus o sesizare la CNA

By 22 octombrie 2019 No Comments

A două ședință convocată de membrii CSM, care au fost revocați din funcție, amânată. Un grup de judecători a depus o sesizare la CNA

După o tentativă eșuată din cauza lipsei de cvorum, astăzi, 22 octombrie 2019, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care au fost revocați din funcție la Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor din 27 septembrie, au anunțat că se întrunesc, din nou, în ședință, însă și de această dată, ședința nu a mai avut loc, scrie ZdG.

După câteva minute de discuții, ședința de astăzi, 22 octombrie, convocată de membrii CSM, care au fost revocați din la Adunarea Extraordinară a Judecătorilor din 27 septembrie, a fost amânată.

Decizia vine după ce, ieri, un grup de judecători de la Judecătoria Chișinău a depus o sesizare la Centru Național Anticorupție, prin care solicită ca președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, să fie cercetat contravențional pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Judecătorii semnatari susțin că Musteață nu are dreptul să-și continue activitatea și să convoace ședințe la CSM, întrucât, atât el, cât și alți patru membri CSM au fost revocați din funcții la Adunarea Extraordinară a Judecătorilor din 27 septembrie.

Leave a Reply