Inițiative

37 de locuri vacante de judecător în instanțe. Cele mai multe funcții sunt la CSJ

By 15 aprilie 2019 One Comment

37 de locuri vacante de judecător în instanțe. Cele mai multe funcții sunt la CSJ

Lipsă de magistrați în sistemul judecătoresc din Republica Moldova. Din cele 37 de locuri vacante, care urmează să fie scoase la concurs de către Consiliul Superior al Magistraturii, cele mai multe, cinci la număr, sunt la Curtea Supermă de Justiție.

Aceasta este urmată de Curtea de Apel Chișinău și Judecătoria Cahul, unde se caută câte trei judecători. La Curtea de Apel Bălți sunt două funcții vacante de magistrat, iar la Curtea de Apel Comrat – o funcție.

De asemenea, și la Judecătoria Chișinău sunt vacante trei locuri: două la sediul Ciocana și unul la sediul Rîșcani. Instanța din Bălți anunță patru funcții vacante, câte două la sediile Bălți și Sîngerei, iar cea din Cahul – cinci locuri vacante.

Subiectul urmează să fie discutat mâine, la ședința CSM.

Cum credeți, de ce este atât de mare fluxul de magistrați în sistemul judecătoresc?

One Comment

  • Deoarece investițiile financiare sunt foarte mari pentru a deveni judecător și această castă a judecătorilor nu mai este așa de sigură ca și mai înainte. Acum sunt mai vulnerabili. Investești câteva zeci de mii de euro pentru o funcție, dar nu mai ai siguranța că vei fi protejat și menținut în funcție pentru toată viața

Leave a Reply